SMART-recovery

AFSLUTTET

SMART Recovery står for Self-Management And Recovery Training og er et amerikansk udviklet selvhjælpskoncept, som har til formål at hjælpe misbrugere til et liv uden misbrug. I grupperne mødes mennesker på tværs af misbrug (stoffer, alkohol, overspisning, sexafhængighed mm.) og arbejder med redskaber, værktøjer og hinandens erfaringer. Metoden har været anvendt med stor succes i USA og England, hvor erfaring viser at oplevelse af at være en del af et fællesskab, hvor man bliver hørt og forstået skaber større sandsynlighed for, at man også på længere sigt kan fastholde beslutningen om uafhængighed.

Frivilligcenter Halsnæs har i et partnerskab med Frise, Selvhjælp Sydvest, Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk, Selvhjælp Aarhus og De Frivilliges Hus i Gladsaxe i perioden 2014-2016 igangsat og afprøvet SMART Recovery selvhjælpsgrupper i Lyngby, Gladsaxe, Aarhus, Frederiksværk og Skærbæk. Formålet var at dokumentere effekten og metoden i en dansk kontekst.

På de ugentlige møder i SMART Recovery, der ledes af uddannede frivillige facilitatorer, er der fokus på løsninger og positive mål. Som en del af konceptet får gruppedeltagerne redskaber og øvelse i at opbygge og vedligeholde motivation, håndtere trang, acceptere følelser, tanker og adfærd og skabe et balanceret liv.

Deltagelsen er frivillig, gratis og 100 procent anonym. Find en SMART Recovery Selvhjælpsgruppe i nærheden af dig og læs mere om metoden på SMART Recovery Danmark (http://smartrec.dk).

I videoen nedenfor finder du en kort introduktion til metoden.

Klik her for Video

SMART Recovery