Digital postkasse

Som et led i det offentliges digitaliseringsstrategi er det besluttet, at alle foreninger, der har et CVR-nummer, også skal have en “digital postkasse”.

Hvis jeres forening har et CVR nummer, skal I også oprette en digital postkasse. Det er tiltænkt på sigt, at den “digitale postkasse” er “modtageren” af skriftlig kommunikation fra os. Det smarte ved dette er, at foreningens kontaktmail forbliver uændret ved eks. formandsskift, samt at flere kan have adgang til al kommunikation, idet man kan give flere frivillige adgang. For at få en digital postkasse, skal I have en “digital medarbejdersignatur” til jeres forening.

Opret digital medarbejdersignatur

Den digitale medarbejdersignatur ligner det personlige NemID, som de fleste af os efterhånden er udstyret med, men medarbejdersignaturen er knyttet til foreningens CVR-nummer og ikke til et personligt CPR-nummer.

I får den ved at gå ind på Nets NemID’s hjemmeside (www.nets.dk), hvor I under Kundeservice og Medarbejdersignatur vælger “Kom i gang”. Aftalen udfyldes og udskrives, og en tegningsberettiget i foreningen underskriver den og returnerer den (elektronisk eller som almindeligt brev).

I modtager herefter brev, som sendes til foreningens officielle CVR-adresse. Det er derfor vigtigt, at I sikrer, at adressen er opdateret, inden I går i gang med at bestille medarbejdersignaturen.

Brevet indeholder:

Informationer om, hvordan I aktiverer “medarbejdersignaturen”.

Et brev med en installationskode.

Et nøglekort, som I skal bruge, når I skal logge ind med signaturen.

I skal også være opmærksomme på, at den første, der opretter en medarbejdersignatur til jeres forening, automatisk bliver administrator af fremtidige medarbejder-signaturer. Det betyder, at det er denne person, der får mulighed for at give andre bestyrelsesmedlemmer adgang til foreningens digitale postkasse. Det er derfor vigtigt, at det er den person i foreningen, som I har besluttet, der skal udføre opgaven, som registrerer sig først.

En guide fra Center For Socialt Frivilligt Arbejde kan findes her.

Endelig klar til oprettelse af digital postkasse + hjælp

Oprettelsen sker via Virk.dk, hvor I også kan finde mere information om, hvordan I rent praktisk gør det. Bemærk at Virk.dk har indgået en aftale med landets biblioteker (herunder Fremtidens Borgerhus) om, at der her er uddannet personale, som kan hjælpe foreninger, der har svært ved at finde ud, hvordan de opretter en digital postkasse.

GRATIS HOTLINE til Digital Post

Der er hjælp at hente angående digital post.
Telefonnummer: 70 80 86 86
Man-fre kl. 9-20
Lør-søn kl. 11-16