Bliv frivillig igangsætter/tovholder

Igangsætterens rolle i selvhjælpsgruppen er at være fødselshjælper, dvs. at hjælpe gruppen i gang til den er klar til at blive selvkørende. Som igangsætter skal du ikke have en bestemt uddannelse eller erhvervsmæssig baggrund, men du skal være i besiddelse af følgende menneskelige egenskaber:

  • Du skal kunne sætte dig i andres sted.
  • Du skal kunne understøtte andres ressourcer.
  • Du skal kunne sætte dig selv til side.
  • Du skal være psykisk robust.
  • Du skal være nærværende.

Igangsætteren starter gruppen op og er med i gruppen ca. 10 gange. Herefter trækker igangsætteren sig gradvist ud af gruppen, så gruppen får støtte til at blive selvkørende. Her hjælper igangsætteren gruppen med at udvælge en tovholder mellem deltagerne, denne funktion kan evt. gå på skift eller to deltagere kan dele opgaven. Igangsætteren er med hver anden gang i slutningen af perioden, så gruppen kan evaluere egne møder og søge støtte til at blive selvkørende.

Igangsætterens/tovholderens funktion

I praksis er det igangsætterens rolle at tage imod afbud, booke lokale, aftale kommende møder med gruppen og lave kaffe. Derudover har igangsætteren en vigtig rolle i forhold til at lave en god struktur på møderne og sikre at alle kommer til orde. Tovholderen løfter mange af de samme opgaver, som igangsætteren, og har ansvar for at skabe en tryg og respektfuld stemning i gruppen og sørge for at gruppen kører videre efter igangsætteren stopper.

Som igangsætter/tovholder har du mulighed for at komme på kursus, så du er klædt godt på til opgaven.

Er du blevet nysgerrig eller har spørgsmål så kontakt:
Netværkskoordinator Kirsten Ølshøj
Tlf.: 3153 1830
Mail: selvhjaelp@frivilligcenter-halsnaes.dk