Læs her om vores kerneydelser...
Læs her
hvorfor gør vi det vi gør - og hvad vi opnå?
Læs her
hvilke værdier der ligger til grund for vores arbejde....
Organisation
Bestyrelse, medarbejdere, frivillige koordinatore m.v....
Vedtægter, Samarbejdsaf-tale m.v.
Et frivilligcenter er en nonprofitorganisation og en del af hovedorganisationen FriSe.
Frivilligcenteret er en fortaler for foreninger, som kan yde div. service til foreninger f.eks. rådgivning (herunder fundraising – hvilke puljer, der kan søges og hvornår, strategi, projektudvikling, hvordan man finder frivillige, kurser/uddannelse osv.) stille lokaler til rådighed m.m.
Vi har til huse på Skjoldborg i Frederiksværk – her kan også skrives lidt om huset og meget kort om historien bag det og hvilke faciliteter der er.
Vores kerneydelser er:
· Synliggørelse af de frivillige indsatser
· Udvikling af netværk- og selvhjælpsgrupper
· Kurser, temadage og arrangementer
· Formidling af frivillig indsats
· Medlemsservice
· Vidensbank
· Konsulentbistand
· Politisk interessevaretagelse.
Vi hjælper desuden vores medlemmer med projekter og laver ligeledes selv projekter, som tager udgangspunkt i det omkringliggende samfunds behov. Disse projekter søger vi midler til gennem fundraising, og hjælper vores medlemmer med det samme.
Frivilligcenter Halsnæs (FCH) er en non-profit organisation og har til formål at støtte, udvikle og fremme den frivillige indsats særligt for sårbare og socialt udsatte mennesker og for det brede frivillighedsområde, herunder idræt, kunst og kultur i Halsnæs Kommune.
FCH tilbyder bl.a. at hjælpe medlemsforeninger og frivillige grupper med strategi, projektudvikling, uddannelse samt praktiske udfordringer og stiller lokaler til rådighed for medlemmerne.
Vores kerneydelser læner sig således op ad vores formål gennem formidling og synliggørelse af de frivillige indsatser, udvikling af netværk- og selvhjælpsgrupper, kurser, temadage, arrangementer, medlemsservice, vidensbank, konsulentbistand og politisk interessevaretagelse.
MISSION:
Frivilligcenterets målsætning er at være til gavn for de lokale frivillige indsatser udvikling på tværs af det sociale, kulturen, historien og naturen. Vi støtter etablerede indsatser og nye initiativer. Vi arbejder for at gøre mulighederne for at være med i de frivillige indsatser mere synlige. Vi bidrager til at udvikle aktivt medborgerskab og selvhjulpenhed (meningsfuldhed) for den enkelte. Indsatsen skal ydes og planlægges dynamisk og løbende tilpasses de sociale opgaver som der samfundsmæssigt og lokalt er behov for at løse.
VISION:
Halsnæs er og skal være et lokalområde, hvor medmenneskelighed og fællesskaber er en bærende værdi, hvor alle borgere i Halsnæs har mulighed for at danne relationer, som begge parter ønsker det. Derudover lægger vi os op ad FriSe s vision: ”Frivilligcentrene arbejder for et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for at yde en frivillig indsats og hente hjælp og støtte”
Udfra disse udarbejdes en strategi af bestyrelsen – herunder ses den aktuelle
De værdier som Frivilligcenter Halsnæs bygger på:
Mangfoldighed og medmenneskelighed:
Troværdighed:
Visionær og innovativ:
Underoverskrift
Birgit Danekilde har arbejdet med mennesker i størstedelen af sit liv. Hun har været klubleder for ungdomsskolen i Halsnæs Kommune, og har altid engageret sig i de unges liv og trivsel. Birgit er også en del af foreningen “Børn & Unge i Halsnæs,” som er initiativtager på fælleskabet “Get2Gether,” der mødes i frivilligcenteret.
Niels har engageret sig i frivilligt arbejde siden 2004, hvor han startede i Røde Kors Ringkøbing som bestyrelsesmedlem, indsamlingsleder og senere næstformand mm. Niels har også været næstformand og indsamlingsleder i Røde Kors Halsnæs. I øjeblikket er han besøgsven i Røde Kors og bestyrelsesmedlem i Halsnæs filosoferer, som arrangerer kurser, foredrag om filosofi. Niels blev pensioneret fra sit job som gymnasielærer i engelsk og idræt i 2014, og bor i Frederiksværk med sin kone.
Søren har base i Hundested og er bl.a. uddannet pædagog og supervisor. Gennem mere end 30 år har han arbejdet med det sociale område i kommunalt regi, bl.a. som familieplejekonsulent og tilsynsførende i plejefamilier, på opholdssteder samt misbrugs- og plejecentre. Søren har også arbejdet med livshistoriebøger, og udover at brænde for det sociale område, så er han også aktiv musiker.
Søren er aktiv i lokale frivillige foreninger m.m. Han var forperson for frivilligcentrets bestyrelse 2016-2023, og er også forperson i Broen Halsnæs og Broen Danmark. I frivilligcentret tilbyder Søren endvidere individuelle samtaleforløb og medvirker i netværket for plejefamilier.
Her finder du relevante dokumenter om organisationen:
for medlemmer alle dage:
kl. 8.00-23.00
Kontoret og telefon er åbent:
Mandag: kl. 10.00-15.00
Tirsdag: kl. 10.00-15.00
Torsdag: kl. 10.00-15.00