Mailikon32  facebook

Opstart selvhjælpsgruppe

Selvhjælp er en 25 år gammel og velkendt metode i Danmark, som virker ved, at mennesker hjælper sig selv og hinanden ved at mødes og dele erfaringer om svære livssituationer.
Der kan være en frivillig igangsætter, der hjælper gruppen i gang, men ansvaret og ejerskabet for gruppens udvikling ligger hos deltagerne.

Selvhjælp er at skabe rammer for, at mennesker kan dele erfaringer med hinanden om ofte vanskelige livsvilkår uden indblanding af det professionelle behandlersystem, så de kan komme videre på egen hånd – og det kræver som udgangspunkt ikke andet end en frivillig igangsætter, lidt forplejning og adgang til et lokale.  

Ønsker I at vide mere om selvhjælpsgrupper eller at starte en selvhjælpsgruppe, så tag fat i os. Et møde eller konsulentforløb kan fx handle om:

  • Hvad er en selvhjælpsgruppe?
  • Hvorfor en selvhjælpsgruppe?
  • Hvilke værdier bygger selvhjælpsgrupper på?
  • Hvordan starter I en selvhjælpsgruppe, og hvordan er det videre forløb?
  • Hvordan sammensætter I grupperne?
  • Hvem skal være igangsættere for grupperne?
  • Hvad er igangsætternes rolle?
  • Hvordan bliver man en god igangsætter?
  • Hvordan afslutter man en selvhjælpsgruppe?
Lokalebooking
LOKALEBOOKING

Lokalerne har fået navne som afspejler naturområderne i kommunen. Vi håber I vil drage nytte af de mange nye muligheder i lokalerne, og glæder os til vise dem frem. Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Mangler du??
Foreninger og grupper

Find medlemsforeninger og grupper Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Frivillig job
Frivillig job

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Der er en stor rækkevidde af frivillige jobs, og du kan finde et job i din kommune
Klik på billedet for at søge.

Læs mere ->

Social Vejviser
SOCIAL VEJVISER

Guiden henvender sig til borgere, som søger hjælp og støtte fra foreningerne samt pårørende, foreninger eller kommunens ansatte, sagsbehandlere og andre fagfolk, som kan have brug for at henvise borgere til frivillige sociale tilbud.

Læs mere ->

RIS & ROS
RIS & ROS

Nu kan du komme med ris og ros til Frivilligcentreret Halsnæs. Send det på mail lea@frivilligcenter-halsnaes.dk eller ring på telefon 6133 2407
Klik på billedet for at læse alle vores Ris & Ros.

Læs mere ->