Mailikon32  facebook

Find en selvhjælpsgruppe

Her kan du se de aktuelle selvhjælpsgrupper i Frivilligcentret. Da flere af grupperne stadig er i opstarten, er der endnu ikke sat en fast dag og tid på, men det kommer inden længe.

Kontakt daglig leder Lea på tlf. 61 33 24 07 eller lea@frivilligcenter-halsnaes.dk, hvis du vil tilmelde dig eller blot høre mere.

Aktuelle grupper: 
- Ondt i livet - gruppe for mennesker med psykisk sårbarhed, Igangsætter: Hanne Grann
- Sorggruppe – har du mistet din ægtefælle/partner? Igangsætter: Pernille Larsen
- At leve med PTSD, Igangsætter: Lone Johansen
- Lær at tackle angst og depression - voksen, Igangsætter: Hanne Grann
- Lær at tackle angst og depression - ung, Igangsætter: Morten Dam Kristensen
- Forældrenetværk for svagtlæsende/ordblinde børn, Igangsætter: Anna Maria Knudsen
- BAFN – netværksgruppe for forældre til børn/voksne børn med autisme, Igangsætter: Mette Pfeiffer Badock
- ”Som vi er” – handicap-netværksgruppe, Igangsætter: Anna Maria Knudsen
- Pårørende til demensramt

Grupper på vej:
- Gruppe for kvinder ramt af skilsmisse, Igangsætter: Lone Johansen 
- Sorggruppe – Har du mistet en søn/datter? Igangsætter: Anna Maria Knudsen

Læs mere om de enkelte grupper herunder.

Ondt i livet - gruppe for mennesker med psykisk sårbarhed
Føler du dig ensom eller bakser du med depression, stress, angst eller manglende livsmod? Og har du lyst til at mødes med andre, der ved hvordan det er? Så kan du hver uge i Frivilligcentret mødes med andre, der står i en lignende situation.
I gruppen kan du tale om de svære følelser, og dele dine bekymringer, erfaringer og tanker med ligesindede, som forstår de oplevelser du kæmper med.

En selvhjælpsgruppe er ikke terapi, men gensidig støtte - menneske til menneske. I gruppen støtter deltagerne hinanden og giver rum til refleksion, forståelse og omsorg. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt. Et støttende fællesskab kan være det, der skal til for at komme gennem en svær periode.

Gruppen er ved at blive startet op, men kommer til at mødes en gang om ugen i Frivilligcentrets lokaler.
Igangsætter: Hanne Grann


Sorggruppe – har du mistet din ægtefælle/partner?
Har du mistet en, der stod dig nært, og føler du dig alene med sorgen? Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og finde mening i alle de svære følelser og tanker. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også har mistet en ægtefælle/partner, så er sorggruppen måske noget for dig. I sorggruppen har du mulighed for at tale om dine oplevelser og høre andres erfaringer, og det kan for mange være en hjælp på vejen til at bearbejde sorgen og tabet.

Sorggruppen er ikke et terapeutisk forløb, men en netværksgruppe, hvor deltagerne gensidigt støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Gruppen er ved at blive startet op, men kommer til at mødes en gang om ugen i Frivilligcentrets lokaler.
Igangsætter: Pernille Larsen


At leve med PTSD
Lever du med PTSD, og har du lyst til at være en del af et fællesskab med andre, der ved lidt om, hvordan det er at være dig? Når man er ramt af PTSD kan det være svært at tale med venner og familie om alle de følelser og oplevelser, som er en del af ens liv. I gruppen kan du dele tanker og følelser som fx skam, skyld, vrede og angst uden fordømmelse og med mennesker, som kender oplevelserne fra egen hverdag.

PTSD-gruppen er ikke et terapeutisk forløb, men en netværksgruppe, hvor deltagerne gensidigt støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til refleksion, forståelse og omsorg og bygger på gensidig respekt. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Gruppen mødes i Frivilligcentrets lokaler hver tirsdag kl. 15.30-17.30.
Igangsætter: Lone Johansen


Lær at tackle angst og depression - voksen
Gruppen er et tilbud til dig, der tidligere har deltaget i det kommunale forløb ”Lær at tackle” (voksen), og som har lyst til fortsat at være en del af et fællesskab, hvor du kan dele dine erfaringer og tanker om angst og depression med ligesindede. I gruppen inspirerer og støtter I hinanden til at holde fast i de redskaber, som I har fået gennem ”Lær at tackle”-forløbet. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Gruppen er ved at blive startet op, men kommer til at mødes en gang om ugen i Frivilligcentrets lokaler.
Igangsætter: Hanne Grann


Lær at tackle angst og depression - ung
Gruppen er et tilbud til dig, der tidligere har deltaget i det kommunale forløb ”Lær at tackle” (ung), og som har lyst til fortsat at være en del af et fællesskab, hvor du kan dele dine erfaringer og tanker om angst og depression med ligesindede på din egen alder. I gruppen inspirerer og støtter I hinanden til at holde fast i de redskaber, som I har fået gennem ”Lær at tackle”-forløbet. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Gruppen er ved at blive startet op, men kommer til at mødes en gang om ugen i Frivilligcentrets lokaler.
Igangsætter: Morten Dam Kristensen


Forældrenetværk for svagtlæsende/ordblinde børn
Har dit barn svært ved at læse og følge med i skolen pga. læsesvaghed/ordblindhed? Forældrenetværket tilbyder et forum, hvor forældre kan dele erfaringer og viden om, hvordan man bedst hjælper sit barn og får adgang de hjælpemidler, som barnet har brug for i skolen.
Igangsætter: Anna Maria Knudsen


BAFN – netværksgruppe for forældre til børn/voksne børn med autisme
I netværksgruppen BAFN kan du dele oplevelser, erfaringer, udfordringer og glæder ved at have et barn med autisme. I gruppen taler vi om de ting, som fylder, når man har et barn med autisme, og som andre forældre ikke altid har den samme forståelse for. Derudover støtter vi hinanden og deler viden, hvis der er noget man er usikker på. Vi mødes privat og skiftevis hos hinanden over en kop kaffe, og tager af og til på ture med familierne. Vi har også et forum på facebook under ”BAFN”. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Kontakt Mette Pfeiffer Badock på mettebadock@godmail.dk eller daglig leder Lea på tlf. 61 33 24 07 eller lea@frivilligcenter-halsnaes.dk, hvis du vil høre mere.

Pårørende til en demensramt
Er du pårørende til en demensramt? Går du alene med tankerne, følelserne, og har du brug for og lyst til at være sammen med ander, der er i den samme situation? I gruppen kan du fortælle om dine oplevelser og høre andres erfaringer. Gruppen er et mødested, hvor deltagerne støtter hinanden gensidigt, og der er ikke tale om et terapeutisk forløb. Kontakt Lea for mere information.


Grupper på vej:

Ny gruppe for kvinder ramt af skilsmisse
Står du midt i en skilsmisse eller er du allerede blevet skilt fra din ex? Er det lidt overvældende at skulle omstille sig til en ny hverdag alene og evt. kun have børnene hver anden uge? Vi er i gang med at starte en ny gruppe for kvinder, som har lyst til at mødes og dele tanker, oplevelser og erfaringer, og støtte hinanden gennem skilsmisselabyrinten. Er du nysgerrig på at høre mere, så kontakt daglig leder Lea på tlf. 61 33 24 07 eller lea@frivilligcenter-halsnaes.dk.

En selvhjælpsgruppe er ikke terapi, men gensidig støtte - menneske til menneske. I gruppen støtter deltagerne hinanden og giver rum til refleksion, forståelse og omsorg. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.
Igangsætter: Lone Johansen

Sorggruppe - Har du mistet din unge/voksne søn/datter?
Har du mistet dit barn, og føler du dig alene med sorgen? Når vores barn dør, kan det være svært at finde mening i tabet og bearbejde følelserne. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også har mistet et barn, så er sorggruppen måske noget for dig. I sorggruppen har du mulighed for at tale om dine oplevelser, og høre andres erfaringer. Det kan for mange være en lettelse at tale med andre i samme situation og det kan være en måde at bearbejde sorgen og tabet. Sorggruppen henvender sig til forældre, som har mistet et større/voksent barn.

Sorggruppen er ikke et terapeutisk forløb, men en netværksgruppe, hvor deltagerne gensidigt støtter hinanden – menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg. Alle, der deltager i gruppen, har tavshedspligt.

Gruppen er ved at blive startet op, men kommer til at mødes regelmæssigt i Frivilligcentret.
Igangsætter: Anna Maria Knudsen

Mangler din gruppe? Læs mere om hvordan man starter en ny selvhjælps- eller netværksgruppe.Anonyme & gratis tilbud

samtaler

Personlig støtte og vejledning
I Frivilligcentret har du mulighed for at få hjælp fra den økonomiske rådgivning, få støtte fra en frivillig bisidder eller indgå i et inviduelt samtaleforløb.