Mailikon32  facebook

Vågetjeneste

I Danmark dør ca. 5000 mennesker hvert år, uden nogen ved deres side til at sige farvel. I vågetjenesten arbejder man for at ingen skal dø alene, men at alle skal have en hånd at holde, når det er tid til at slippe livet. De frivillige i vågetjenesten varetager ikke faglige vurderinger eller professionel pleje.

Frivilligcenteret startede i 2015 arbejdet med at etablere en vågetjeneste i Halsnæs Kommune, og efter et længere samarbejde overtog Røde Kors Halsnæs i foråret 2016 det videre arbejde med vågetjenesten. Du kan læse mere om vågetjenesten på Røde Kors hjemmeside her (indsæt link: https://www.rodekors.dk/afdelinger/halsnaes), hvor du også kan finde kontaktoplysninger på aktivitetsledere vågetjenesten.

For vågeforløb kan du kontakte vågetelefonen på tlf.: 31403913

Vågetjenesten tilbyder:
  • At være tilstede hvis der ingen pårørende er eller som aflastning til pårørende, og på den døende/hjemmets betingelser.
  • At være til stede med ro, tryghed, omsorg og nærvær.
  • At løse opgaver som den pårørende ellers kan være behjælpelig med – rette på en pude, sørge for vand eller bare være der med en hånd.
  • Hvis der sker ændringer i tilstanden vil vågetjenesten altid tilkalde evt. pårørende eller personale.
  • Faglige vurderinger og pleje varetages stadig af uddannet personale.
Vågetjenesten er:
  • En gruppe af motiverede frivillige, som har den holdning at ingen skal dø alene.
  • De frivillige har gennemgået et uddannelsesforløb, som klæder dem på til rollen som våger.
  • Vågetjenesten har intet religiøst formål, men tager udgangspunkt i den døende/hjemmets ønsker.
  • De frivillige erstatter ikke det professionelle personale.
  • De frivillige har tavshedspligt omkring alle personlige oplysninger, de må blive gjort bekendt med under et vågeforløb.
Hvem kan kontakte vågetjenesten:

Den som selv ved, at ved at livet nærmer sig sin afslutning og ønsker en hos sig. Pårørende til døende, hjemmeplejen eller plejecentrene.

Opstarten af vågetjenesten har været finansieret af Halsnæs Kommune.
Lokalebooking
LOKALEBOOKING

Lokalerne har fået navne som afspejler naturområderne i kommunen. Vi håber I vil drage nytte af de mange nye muligheder i lokalerne, og glæder os til vise dem frem. Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Mangler du??
Foreninger og grupper

Find medlemsforeninger og grupper Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Frivillig job
Frivillig job

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Der er en stor rækkevidde af frivillige jobs, og du kan finde et job i din kommune
Klik på billedet for at søge.

Læs mere ->

Social Vejviser
SOCIAL VEJVISER

Guiden henvender sig til borgere, som søger hjælp og støtte fra foreningerne samt pårørende, foreninger eller kommunens ansatte, sagsbehandlere og andre fagfolk, som kan have brug for at henvise borgere til frivillige sociale tilbud.

Læs mere ->

RIS & ROS
RIS & ROS

Nu kan du komme med ris og ros til Frivilligcentreret Halsnæs. Send det på mail lea@frivilligcenter-halsnaes.dk eller ring på telefon 6133 2407
Klik på billedet for at læse alle vores Ris & Ros.

Læs mere ->