Mailikon32  facebook

SMART-recovery

SMART Recovery står for Self-Management And Recovery Training og er et amerikansk udviklet selvhjælpskoncept, som har til formål at hjælpe misbrugere til et liv uden misbrug. I grupperne mødes mennesker på tværs af misbrug (stoffer, alkohol, overspisning, sexafhængighed mm.) og arbejder med redskaber, værktøjer og hinandens erfaringer. Metoden har været anvendt med stor succes i USA og England, hvor erfaring viser at oplevelse af at være en del af et fællesskab, hvor man bliver hørt og forstået skaber større sandsynlighed for, at man også på længere sigt kan fastholde beslutningen om uafhængighed.

Frivilligcenter Halsnæs har i et partnerskab med Frise, Selvhjælp Sydvest, Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk, Selvhjælp Aarhus og De Frivilliges Hus i Gladsaxe i perioden 2014-2016 igangsat og afprøvet SMART Recovery selvhjælpsgrupper i Lyngby, Gladsaxe, Aarhus, Frederiksværk og Skærbæk. Formålet var at dokumentere effekten og metoden i en dansk kontekst.

På de ugentlige møder i SMART Recovery, der ledes af uddannede frivillige facilitatorer, er der fokus på løsninger og positive mål. Som en del af konceptet får gruppedeltagerne redskaber og øvelse i at opbygge og vedligeholde motivation, håndtere trang, acceptere følelser, tanker og adfærd og skabe et balanceret liv.

Deltagelsen er frivillig, gratis og 100 procent anonym. Find en SMART Recovery Selvhjælpsgruppe i nærheden af dig og læs mere om metoden på SMART Recovery Danmark (http://smartrec.dk).

Du er også velkommen til at kontakte Katrine Yde på tlf.: 31531830 eller mail katrine@frivilligcenter-halsnaes.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om metoden og projektet.

I videoen nedenfor finder du en kort introduktion til metoden.


Klik her for Video


SMART Recovery

Lokalebooking
LOKALEBOOKING

Lokalerne har fået navne som afspejler naturområderne i kommunen. Vi håber I vil drage nytte af de mange nye muligheder i lokalerne, og glæder os til vise dem frem. Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Mangler du??
Foreninger og grupper

Find medlemsforeninger og grupper Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Frivillig job
Frivillig job

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Der er en stor rækkevidde af frivillige jobs, og du kan finde et job i din kommune
Klik på billedet for at søge.

Læs mere ->

Social Vejviser
SOCIAL VEJVISER

Guiden henvender sig til borgere, som søger hjælp og støtte fra foreningerne samt pårørende, foreninger eller kommunens ansatte, sagsbehandlere og andre fagfolk, som kan have brug for at henvise borgere til frivillige sociale tilbud.

Læs mere ->

RIS & ROS
RIS & ROS

Nu kan du komme med ris og ros til Frivilligcentreret Halsnæs. Send det på mail lea@frivilligcenter-halsnaes.dk eller ring på telefon 6133 2407
Klik på billedet for at læse alle vores Ris & Ros.

Læs mere ->