Mailikon32  facebook

Dokumentation og evaluering

Dokumentation og evaluering af foreningernes arbejde og effekt er et område, der er kommet meget fokus på de senere år.

Det er ikke noget nyt, at frivillige organisationer skal dokumentere deres arbejde, men det er forholdsvis nyt, at der fokuseres på effektmåling og ikke blot på gennemførte aktiviteter eller antallet af brugere.

Og dokumentationskravene er især store, hvis I søger penge fra offentlige puljer og private fonde, hvor der tales meget om SMART-mål, forandringsteori og effektmåling.

De stigende krav til dokumentation og evaluering kan virke uoverskuelige og frustrerende. Men de kan også være konstruktive redskaber til at fortælle noget om, hvorvidt indsatsen virker efter hensigten – og bruges til at forbedre og udvikle foreningens arbejde.

Men det er vigtigt, at evaluering bruges rigtigt og bliver tilpasset foreningens aktiviteter og behov. Det er også vigtigt, at der er sammenhæng mellem udbyttet af evalueringen og de ressourcer, som foreningen bruger.


Så tag fat i os, hvis I ønsker at arbejde med dokumentation og evaluering. Et møde eller konsulentforløb kan fx handle om:

  • Hvad er SMART-mål og forandringsteori – og hvordan arbejder I med det?
  • Hvorfor ønsker I evaluering, og hvad vil I bruge resultaterne til?
  • Hvad er målet med og virkningen af jeres indsats?
  • Hvad vil I gerne vide om jeres brugere?
  • Hvordan vil I indhente viden i praksis?
  • Hvad får I ud af anstrengelserne?
  • Hvilken evalueringsform passer til jer?
  • Hvordan sørger I for, at evalueringen ikke havner i papirkurven?
Lokalebooking
LOKALEBOOKING

Lokalerne har fået navne som afspejler naturområderne i kommunen. Vi håber I vil drage nytte af de mange nye muligheder i lokalerne, og glæder os til vise dem frem. Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Mangler du??
Foreninger og grupper

Find medlemsforeninger og grupper Klik på billedet for flere informationer.

Læs mere ->

Frivillig job
Frivillig job

Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde. Der er en stor rækkevidde af frivillige jobs, og du kan finde et job i din kommune
Klik på billedet for at søge.

Læs mere ->

Social Vejviser
SOCIAL VEJVISER

Guiden henvender sig til borgere, som søger hjælp og støtte fra foreningerne samt pårørende, foreninger eller kommunens ansatte, sagsbehandlere og andre fagfolk, som kan have brug for at henvise borgere til frivillige sociale tilbud.

Læs mere ->

RIS & ROS
RIS & ROS

Nu kan du komme med ris og ros til Frivilligcentreret Halsnæs. Send det på mail lea@frivilligcenter-halsnaes.dk eller ring på telefon 6133 2407
Klik på billedet for at læse alle vores Ris & Ros.

Læs mere ->